След Истанбул и Будапеща, време е за промяна в София

София се управлява като офшорна кампания. Както при офшорките най-отпред стои лице, което е безразлично на хората, за да не ги дразни, а зад него се крият онези, които прибират голямото парче от баницата. Тези хора вече са ясни - кой да работи в София решават премиерът Борисов и близките му фирми.

Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ Димитър Делчев, водач на листата на коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), която подкрепи гражданския кандидат за кмет Мая Манолова.

На тези избори битката е между два отбора – на промяната и статуквото. Промяната вече стана в Истанбул, стана и в Будапеща, време е да стане и в София, добави той.

Статуквото от 14 години обещава всичко на всички, но не изпълнява нищо. От 14 години чакаме цяло Околовръстно, електронна община и място в детска градина за всяко дете. На хората им писна. За листата на ДБГ залогът е промяната, смяната на корупционния модел на ГЕРБ. Мая Манолова иска и може да смени този модел и затова я подкрепихме, каза Делчев.

Да, Манолова има ляво минало, но успя да докаже, че може да работи за каузи, важни и за десните хора. Именно затова получи подкрепата на гражданите, които издигнаха кандидатурата й.

София има 1,7 млрд лева бюджет, представяте ли си, че ако поне половината от парите в обществените поръчки не се отклоняваха, отдавна вече щяхме да имаме цяло рингове, които да разтоварват центъра от паразитния трафик, нормални тротоари за пешеходците и много повече ремонтирани улици, коментира Делчев.

Той припомни, че с Манолова са подписали Платформа за гражданско управление с над 20 десни политики, сред които неувеличаване на данъците, подкрепа за малкия и средния бизнес в София чрез електронна община и намаляване на бюрокрацията, ваучери за частни детски градини за децата, останали без място в общинска.

Делчев заключи, че за по-чист въздух е необходимо следващият общински съвет да стимулира ползването на повече електромобили в София.

Нагоре