„За първи път в София има завръзка. Битката е между двама сериозни кандидати. Ние подкрепяме Мая Манолова, защото тя има програма, воля и визията как да промени София“.

Tова заяви лидерът на ЗНС и кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите) Румен Йончев пред симпатизанти.

Вече има едно цяло поколение, което не помни друго управление освен това на ГЕРБ. А това не е особено добро заключение, не говори добре за демокрацията, каза още Йончев.

Според него, откакто Фандъкова управлява София, слушаме красиви обещания, които обаче не се случват. Преди местни избори ни се казва „следващия път“, в „новия мандат“ и така сега ни говорят за четвърти мандат на ГЕРБ.

"В програмата на ДБГ и г-жа Манолова реформите ще се случат в рамките на идващите 4 години", уточни председателят на ЗНС.

В общинския съвет, има хора, на които не им знаем имената. След изборите СОС става единна структура, няма опозиция, всички потъват в едно блато. Няма управляващи, няма опозиция, и заедно покриват това, което се случва вътре, смята Йончев. Единствено гражданите са онези, които ходейки по улиците, спъвайки се в дупките, падайки, виждат некачествените ремонти, вдигат глава и казват "Стига толкова, стига сме търпели и чакали г-жа Фандъкова някога да оправи работата".

Очевдино г-жа Фандъкова няма как да оправи общината, която е боледуваща. А има нужда от нов кмет на София и нов общински съвет, заяви Йончев.
Видимо е вече, че волята на столичани е да има промяна. Няма разделение на партии, а всеобща нагласа. И тук вече се появява Мая Манолова, която е граждански кандидат и обединява и леви, и десни. Явява се с голяма програма - над 300 мерки за промяна на София. Предложения, които са съвсем реални, изпълними в рамките на 4 години, които ще доведат до резултат, завърши лидерът на ЗНС.

Нагоре