Младежката организация на “Движение България на гражданите” организира флашмоб пред сградата на Народното събрание на 29 март. Младежите изразиха несъгласието си с поредното безумно решение на управляващите за нова подмяна на касовите апарати.

МДБГ настоява за предвидимо държавно управление, за да може бизнесът да е спокоен за своето развитие. Задължаването фирмите масово да сменят касовите апарати, поставя малкия и среден бизнес пред ново изпитание. Подновяването на софтуера и касовите апарати ще струва приблизително 250млн. лева. А последно устройствата бяха сменени едва преди 6 години. Държавата трябва да спре да пречи на бизнеса да се развива като го товари с нови нови задължения и административни процедури.

 

С тези си действия държавата прехвърля проблема, с неспособността си да се справи със сивата икономика, върху малкия и среден бизнес, заяви председателят на МДБГ Андрей Петков.

Ние от МДБГ предлагаме срокът за подмяна на фискалните устройства на малкия и среден бизнес да бъде удължен поне до амортизиране и изтичане на срока на досегашните, добави той.

За пореден път настояваме да се обмисли предложението за вдигане на прага за регистрация по ДДС от 50 на 200 хил. лева, което ще изкара много бизнеси "на светло", категоричен бе Петков.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре