МДБГ заявява категорично, че начинът на провеждане на Европейския младежки форум под патронажа на европейското председателство, е недопустим.

Нагласените въпроси към министър-председателя не са прецедент, получавали сме множество сигнали за събития на управляващите с предварителен сценарии и невъзможност за изразяване на лично мнение.

Начинът за рекламиране на България не е евтиният алкохол и полуголите жени, затова намираме идеята за парти на ММС за изключително неуместна и представяща страната ни по най-лошия възможен начин. Очевидно министрите на Борисов смятат, че пресъздаването на Слънчев бряг пред чужденците е най-удачният начин на забавления.

МДБГ като част и от европейското семейство на младежките организации настоява организаторите да се извинят за нелепото събитие и да се опитат да представят страната ни с поне малко достойнство. Позициите на няколко контролирани от Вас организации няма да измият срама, които трябва да носим всички български младежи, заради вас.

България е на последните места по младежка ангажираност, на една от водещите позиции по младежка безработица, заради системната липса на концепция за работа с младите хора от страна на Министерството на младежта и спорта, ръководено от ГЕРБ. Питаме къде е последният доклад на ММС за младежта в България, освен няколкото констатации в медиите, нищо друго не се видя, а на сайта на ММС последният доклад е за 2014 г. Питаме какви мерки предвижда ММС за справяне с проблемите на младежите. И не господа, начинът не е като работите с няколко младежки организации, за да отлитате дейност, а със системни действия и подаване на ръка към всички млади.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре