Младежката организация на „Движение България на гражданите” сътвори пъстра работилница за великденски яйца в сърцето на бургаския парк „Славейков”. В продължение на два часа малки и големи се потопиха в празничната атмосфера по приготовлението за един от най-светлите празници в календара. Младежите бяха закупили над 200 яйца, които всички присъстващи украсиха като приложиха различни техники на багрене. Голямата изненада поднесе Мирослава Бакалова от младите надежди на партията, която изрисува майсторски щраусово яйце с логото на ДБГ.

 

В боядисването на яйцата се включиха общинският съветник и председател на ДБГ - Бургас Живко Табаков, областният координатор на ДБГ Стоян Грозев и много членове на Движението. Честта да боядиса първото червено яйце се падна на Живко Табаков, който остана верен на християнската традиция и положи с него кръст на челото на 10-годишната Габи. Той отправи към всички своя поздрав за светли празници, здраве и благоденствие, като подчерта, че ДБГ винаги отбелязва подобаващо всички големи християнски празници.

Стоян Грозев пък не пропусна да опита нова техника за шарене и така стана горд притежател на кристално великденско яйце.

По време на своеобразната работилница за боядисване на яйца децата се включиха в празнична викторина и състезания, в които показаха знания и умения, свързани с Възкресение Христово и приготвянето на традиционната великденска трапеза. За отличните си отговори те получиха много награди.

Надпреварата за най-красиво и оригинално яйце спечели Галина Желязкова. Тя обаче реши да отстъпи благородно кошницата с великденски лакомства на деца от танцова формация „Петлите”.

От МДБГ обясниха, че голяма част от боядисаните яйца ще отидат при социално слаби възрастни хора.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре