"Движение България на гражданите" учреди младежка структура в Софийска област в неделя, 5 февруари. Младежи от областта се събраха в салона на читалище "Иван Вазов" в град Костинброд.

За председател на областната структура единодушно бе избран Иван Гудев от Костинброд. Негов заместник ще бъде Юлия Михайлова от Годеч, която водеше листата на Реформаторите на местните избори в община Годеч.

На учредителното събрание присъстваха Димитър Делчев, народен представител от Софийска област в 43-то Народно събрание, Антоанета Георгиева, член на Изпълнителното бюро на МДБГ, Анна Радовска, заместник-председател на ОбС Костинброд и местен лидер на ДБГ, кметът на Драговищица Албена Виденова, както и общински председатели на ДБГ в областта и представители на РБ.

Иван Гудев заяви, че основната му цел като председател ще бъде изграждането на младежки структури във всяка община в Софийска област. Наясно съм, че това не е лесна задача, но съм убеден, че с общи усилия можем да се справим. Младежите имат място в политиката и можем да променяме обстановката, в която живеем. 

ДБГ е най-младият член на ЕНП и съм убеден, че най-младата част от партията, а именно МДБГ, ще бъде в основата на доброто представяне на РБ на предсрочните избори. 

Гудев заяви, че ще разчита на подкрепа от младежите за постигането на високите цели, които МДБГ - София област има.

Без младежката енергия партиите имат кратък живот. Този заряд ще бъде изключително полезен в предстоящата кампания, каза Димитър Делчев и добави, че младежите могат да допринесат за развитието на всяка партия и да заемат ключова роля при изработването на политики. Той призова младите хора да бъдат активни и да говорят със своите връстници, за да ги убедят, че трябва да заемат активна гражданска позиция. Надявам се да видя част от вас в листите, обърна се Делчев към младежите.

Според Анна Радовска младежите ще могат да разчитат на подкрепа от по-опитните членове на ДБГ и РБ в областта. Тя изрази увереност, че организацията ще се развие достатъчно, че да стане най-силната младежка структура в областта.

Младежите поставиха висока оценка на работата на народните представители от ДБГ и РБ, както и на министрите от Блока. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре