Андрей Петков беше избран за председател на Младежката организация на ДБГ

Андрей Петков беше избран за председател на Младежката организация на „Движение България на гражданите“ на Първото младежко национално събрание, което се проведе днес в Приморско с участието на над 120 души от цялата страна.

Петков заяви, че заедно с новото ръководство ще работят за разширяване на доверието към младежката структура на Движението. МДБГ ще постави на дневен ред проблемите на младежите в България като липсата на добра връзка между образованието и бизнеса. В бюджета и за следващата година няма разписани средства за развитие на младежки политики. Това означава поредна година на застой и изтичане на млади хора от страната и ние трябва да се противопоставим, каза Петков.

Делегатите гласуваха резолюция, в която заявиха, че ще вземат активно участие на следващите местни избори, за да се борят за повече прозрачност при управлението на общините. Като своя цел младежите посочиха изготвянето на стратегия за младежки политики, които да дадат възможност на повече млади хора да се развиват успешно в България и противопоставяне на речта на омразата, отблъскваща младите хора от политиката. МДБГ заяви, че ще работи за изграждане на добро сътрудничество с младежките организации в център-дясно от България и Европа.

Младежите избраха и членове на Изпълнителния комитет, който е ръководният орган на организацията.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре