Това корупционно управление води държавата към разруха, затова искаме оставката му, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

От ДБГ искаме РБ да заеме ясна позиция за оставката на правителството, създаване на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на феодалния модел на управление на общините и създаване на смела платформа за реформи. Готови сме да напуснем, ако тези искания не бъдат подкрепени. За нас това би било отказ РБ да бъде алтернатива на това управление, каза Делчев във връзка с решението на Националния съвет на партията да замрази членството си в Реформаторски блок.

Има една червена линия в цялото дясно пространство и тя е кой подкрепя това корупционно управление и кой е против. Ние сме против. РБ също има решение да е опозиция, но не виждаме опозиционни действия. В ДБГ не сме свикнали да работим само с приказки, каза още той.

Не затваряме диалога с никого вдясно, защото за смяна на корупционния модел, подкрепян и от ГЕРБ, и от БСП, са нужни общи действия. Преди това всеки трябва да заяви какво подкрепя и ясно да се позиционира. Ние ще продължим да се борим България да е правова държава, с демократично управление и без корупция, каза Делчев.

ДБГ никога не се е страхувала изправи като самостоятелен политически субект. Имаме кметове, общински съветници и най-добрите структури вдясно, отговори Делчев на въпрос за влизането в нови коалиции.

Той бе категоричен, че правителството няма воля за борба с корупцията и спиране на порочните практики. Бяха спрени множество добри решения като машинното и електронно гласуване, централизираните конкрси за администрацията, електронното управление и всичко, което би довело до разклащане на модела, изброи примери Делчев. Законът за борба с корупцията, приет от мнозинството, е като скъсано плакатче, което опитва да рекламира, че в България се прави борба с корупцията, а всъщност се създаде поредния политически зависим орган. Няма значение как ще се казва председателят, той винаги ще е политическо назначение със задачи, коментира Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре