Ако Реформаторски блок не покаже опозиционност и желание да бъде истинска алтернатива на това корупционно управление, „Движение България на гражданите“ няма място там, каза пред Канал 3 Димитър Делчев, председател на ДБГ.

Част от хората в Реформаторския блок декларират, че са опозиция, а правят точно обратното, подавайки сламки, с които измъкват и ГЕРБ, и Обединените патриоти, добави той.

Делчев поясни, че решението на Националния съвет на партията да замрази членството си в РБ и да не участва в органите му, дава един месец на всички в Блока да изразят своето становище по ключови въпроси. Искане на оставката на правителството, създаване на реформаторски общности за демокрация по места, които да разбият феодалното управление на общините и да застанат зад реформаторска програма за смели действия в сектор сигурност, образование, здравеопазване, изброи той.

В този месец ще имаме възможност да чуем и всички местни структури на ДБГ в каква посока искат да върви партията. Нямам притеснения и да бъдем самостоятелна партия, тъй като хората по места вече се готвят за местните избори, каза председателят на ДБГ.

Попитан за участие в обединения Делчев заяви, че ДБГ би участвала само в силна антиГЕРБ коалиция, която да премахне порочния модел по места и да се противопостави на това корупционно управление.

Това правителство създава опасни закони като този за частната охранителна дейсност, чиято основна цел е да подпомогне феодалните кметове в създаването на лична армия. Още при приемането му поискахме от президента да наложи вето, дано действията сега не са закъснели, защото този закон е опасен за сигурността на гражданите, каза Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре