Основна задача на дясното е да си върне доверието на хората и да покаже, че може да бъде алтернатива на порочния модел на управление, който виждаме в момента, заяви пред телевизия България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

ДБГ от миналата година дава сигнал, че има червена линия вдясно и тя е отношението към това управление. Ние заявихме още през септември, че ще се противопоставим с всички сили на корупционния модел на управление на държавата и общините, за да няма законопроекти, които позволяват на прокуратурата всеки момент да влезе в частния бизнес, нито нови одържавявания, коментира Делчев.

Замразихме членството си в Реформаторски блок, защото държим РБ да е опозиционна сила не само на думи, но и според действията си. За жалост в РБ има хора, които говорят, че са опозиция и после ходят да се договарят с управляващите, коментира Делчев решението на Националния съвет на ДБГ.
Болно ми е, че РБ стигна до това състояние. Защото РБ успя да наложи дневен ред в 43тото НС, но не успя да устои реформите докрай и тази грешка не бива да се повтаря, добави той.

Обединена демократичната общност може да се бори с ГЕРБ и БСП, но преди това някои хора от дясното трябва да се оттърсят от тайния копнеж да се "добута до приличен резултат" и след това да се пристане на Борисов. Това няма да допусна, категоричен беше Делчев.

ДБГ гледа към местните избори, нашата работа в момента е да търсим обединение на демократичните хора по места и заедно да намираме решения на основните проблеми като дупките по улиците, бездомните кучета, безразборното харчене на общинските бюджети, неща, които са проблем и в София. От ДБГ смятаме, че първо трябва да си върнем доверието по места – там, където сме най-близо до хората, затова предложихме и реформаторските общности за демокрация, които да се борят с феодализирания модел на управление на общините, каза още той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре