Новоизбраният президент Радев заявява, че е готов с имената за служебно правителство, но е морално да обяви #КОЙ му посочи министрите и какви ще са приоритетите на служебното му правителство. Защото не е вярно, че служебните кабинети се занимават само с организация на изборите.

Това заяви Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и секретар на парламентарната група на РБ в интервю за радио К2.

Много важно е да се разбере кой и как организира реденето на министрите на Радев, за да не се окаже, че това се прави на "Позитано" от ръководството на БСП и г-жа Нинова. В този кабинет да не стане така, че ще бъдат трудоустроени за няколко месеца хора с партийни книжки и сътрудници на ДС, добави Делчев. Как редиш имена, без да си обявил задълженията им, попита реторично той и подчерта, че в средата на зимата, при мигрантски натиск, задължения по нормализирането на ситуацията в Хитрино и подпиращи със сроковете си задачи по Председателството на ЕС, този кабинет ще има много повече задачи от организирането на избори, посочи Делчев.

За нас от РБ беше важно приемането на закона за борба с корупцията без промени, за да доведе до реална борба с корупцията по високите етажи на властта и изчистването на системата, коментира Делчев на въпрос за преговорите за съставяне на кабинет в рамките на този парламент. ГЕРБ настояваха за 100% мажоритарен вот, който, ние от РБ, смятаме, че ще доведе до още повече проблеми в избирателната система и е лош експеримент с демокрацията у нас.

Относно повишаването на пенсиите Делчев бе категоричен, че РБ го подкрепя, но в размер до 10 %, а не 300 лева, както и да бъде затегнат режима на отпускане на инвалидните пенсии, които вече са над 42 % от всички пенсии и чрез тяха се източва НОИ.

Борисов беше категоричен, че освен него, друг няма да е премиер и с оставката си тласна държавата в политическа криза, допълни Реформаторът. Попитан коя ще бъде разделителната линия на следващите избори Делчев заяви, че това ще бъде популизмът, но Реформаторският блок ще остане остров на нормалността и ще предлага реални решения на проблемите на хората.

Според подписания анекс към коалиционното споразумение РБ остава единен и ще се явим на изборите заедно, за пети път поред. РБ подготвя сериозна предизборна програма и ще заложим на бързото довършване на реформите, добави също той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре