Първите две политически партии, на които президента Росен Плевнелиев връчи мандата за съставяне на правителство са по закон, но на Реформаторския блок държавния глава даде знак, че избира блока. Това коментира вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. По думите и трябва да се преодолее практиката политическите сили у нас да не си говорят помежду си. Кунева обаче заяви, че това, че не всички депутати са присъствали вчера на заседание на Правна комисия, където се е гледал Антикорупционния закон, не е добър сигнал.

По думите на Меглена Кунева президента Росен Плевнелиев показва силна и настойчива воля по време на политическата криза.

"Останалите две политически сили, на които беше връчен мандат по конституция, го върнаха в същия ден. Към РБ президентът даде знак, че избира Реформаторския блок. Първите две политически сили са просто по закон. РБ е избраната политическа сила. Да, това беше едно трудно решение дали да се направи опит,всички виждаме какви са трудностите, или да направим това, което направиха останалите две политически сили. Спазваме конституцията", заяви Кунева.

Според Кунева политическите партии трябва да се научат да водят диалог помежду си.

"Не мога да ви кажа какво би станало. Мога да ви кажа обаче едно: за мен сигналът вчера, с това, че не присъстваха всички депутати от Правна комисия, когато се гледа най-важния политически закон на страната - Антикорупционния, беше много лош сигнал. Това меко казано ме разочарова. Народното събрание не е в оставка, нали така, Трябва да докаже своята полезност. Шест месеца по този закон всеки можеше да направи предложения. Който е искал, е направил. И няма развитие. Дори не присъстваха всички депутати вчера. Трябва да гледаме сериозно на държавата си", каза тя.

България, а не Естония ще направи по време на председателството на Съвета на Европейския съюз преглед на дигиталния пазар и това ще бъде "короната" на нашето председателство, съобщи още Меглена Кунева.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре