Подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС върви по план и администрацията в лицето на Националния център по подготовката продължава своята дейност - независимо от развитието на политическата ситуация в страната.

Това е заявила вицепремиерът Меглена Кунева пред новоназначения посланик на Франция Н.Пр. Ерик Льобедел.

По отношение на администрацията всичко се движи добре, има създаден и добре работещ Център, както и служители в различните министерства, които вършат своите задачи. Това са същите експерти, които изкараха на гърба си преговорите за членството на страната в ЕС и хората имат необходимия опит да се справят, категорична е Кунева.

Готов е календарът на събитията, изпратихме националния принос за приоритетите към Генералния секретариат на Съвета, важно е в момента председателството да остане във фокуса на общественото мнение и в дневния ред на политиците, смята тя.

По думите й, всички страни в триото - България, Естония и Австрия, са в особена политическа ситуация, като на две от тях предстоят предсрочни парламентарни избори и именно затова подготовката на администрацията е ключова.

Министър Кунева и посланик Льобедел са обсъдили също закона за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта и неговата значимост за българското общество.

Източник: offnews.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре