Найден Зеленогорски ще бъде част от инициативния комитет за честването на 140 години от освобождението на Плевен. Комитетът се създава по идея на кмета на Плевен Георг Спартански. На първата работна среща в сряда присъстваха бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски.

Той информира, че в програмата е включена Международна научна конференция съвместно с БАН, изложба на експонати от фондовете на ВИМ-Плевен и Държавния исторически музей в Москва, съвместна изложба на художници от Плевен и Ростов на Дон, гостуване на Младежкия театър на Ростов на Дон с постановка, представяне на художници от студиа „Греков", рисували платната в Панорама „Плевенска епопея".

„Държах да поканя доказани личности от обществено-политическия и стопанския живот на Плевен, защото ценя техните качества и опит. Искаме да създадем организация и да стартираме дейности, а Плевен да бъде национален акцент в събитията по честването на знаменитата дата", заяви Спартански.

Освен намерения в областта на културата, община Плевен ще търси и средства и съдействие за извършване на строително-ремонтни дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии от София, Русе и Ловеч, на паметника „Майка България" в Градската градина, за обновяване на Скобелевия парк, както и за козметичен ремонт на бул. „Скобелев", поясни още Спартански.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре