От вчера сме в предизборна кампания, както всички други политически партии, подчерта Вълчев

За да няма съмнения, че някой иска да се окопае в някакви министерства, Реформаторският блок ясно каза, че няма да участва във вероятен експертен кабинет с политически лица. Това заяви тази вечер проф. Даниел Вълчев в предаването „Лице в лице“ по БТВ и добави, че, според него, възниква въпросът кой нормален човек ще иска да се включи в служебно правителство с хоризонт на работа един месец по време на празници, освен ако не иска просто да си го впише в автобиографията си.

 

Истината е, че от вчера сме в предизборна кампания, както всички други политически партии, категоричен бе Даниел Вълчев. Възможността да се състави правителство в този парламент е малка, според Вълчев, но е отговорно да се проведат разговори с партньори, за да се подходи към една конституционна процедура с нужното уважение. По думите му срещата между Реформаторите и ГЕРБ е била именно на тази основа.

Ще поставим президента Росен Плевнелиев в едно неудобно положение да трябва да съставя служебно правителство за къс период от време с ясното съзнание, че новият президент ще назначи свое, допълни той, но няма как това да се избегне, щом в 43-то Народно събрание няма изгледи да се състави стабилно реформаторско мнозинство.

Попитан за разликата в гласовете на ГЕРБ и БСП на предстоящите предсрочни избори, той посочи, че вотът за Румен Радев не е вот за БСП, както вотът за Красимир Каракачанов не е вот за Патриотичния фронт, а гласовете са резултат на протестен вот.

По думите му, в целия свят има емоционален наказателен вот към политическите елити, а изборите у нас са били знак, че парламентарното мнозинство и ГЕРБ са в криза с легитимността. Не можеш да преодолееш тази криза с някакви процедурни хватки, а само с избори и от РБ и ГЕРБ на консултациите се установи, че сме единодушни в това, посочи Вълчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре