Българските институции са превърнати в пощенски кутии, чрез които премиерът само пуска нареждания и отрежда кое как да се случи.  Това не отива на една демократична държава, заяви пред медии в Добрич Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

 

Делчев и заместник-председателят на ДБГ посетха Добрич в петък. Те се срещнаха с местната структура на партията, с която обсъдиха бъдещето на ДБГ извън РБ и предстоящите избори.

Предсрочни парламентарни избори може да има още тази есен. Има огромно напрежение в обществото срещу управлението, а нестабилността на кабинета е очевидна, коментират от ДБГ.

Делчев поясни, че решението за замразяване на членството в Реформаторски блок е взето заради липсата на опозиционност от страна на членовете на Блока. Движението очаква от партньорите си уверение, че ще се работи за незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори, създаване на реформаторски общности по места и изработване на смела реформаторска програма за развитие на страната.  Срокът, даден от Националния съвет на ДБГ на партньорите от РБ, изтича в средата на април. ДБГ ще функционира самостоятелно. Ще търсим обаче и партньорство с други политически партии от спектъра център-дясно. Целта е създаване на демократична общност, която да се превърне в алтернатива на корупционния модел на управление и на ГЕРБ, и на БСП преди, защото между двата модела няма разлика, заяви Димитър Делчев.

От думите  и на двамата стана ясно, че ДБГ не би се коалирало с ГЕРБ, ДПС, БСП и Атака. Що се отнася до шпионския скандал, ДБГ защитава позицията, че нашето правителство трябва да се солидаризира с европейската позиция и с тази на НАТО и да изгони поне един руски дипломат от страната, каза Найден Зеленогорски. Харесваме руската култура и руския народ, но фактори в руското правителство или то като цяло, през последните 10 години се намесва във вътрешните работи на различни държави, включително на България. Затова настояваме за солидарност с Европа и НАТО. Трябва да покажем с ясни действия, че България желае да продължи пътя си към евро-атлантическата интеграция и че не желае да бъде обвинявана, че е троянски кон на друга държава, добави Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре