Трябва да се създаде широк демократичен фронт, които да отхвърли порочният модел на управление в дърважата. Необходима е алтернатива, която да предложи действащи решения и сериозни реформи в по отделните сектори като сигурност, доходи и борба с корупцията. Успеем ли да постигнем тези три цели, България ще стане едно по-добро място за живеене. Това заяви пред радио Благоевград председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

 

В политиката трябва да влязат почтени хора, които искат доброто на страната ни. Последните оставки в парламента имат за цел да доведат до преосмисляне на конкретната политика. Скандалът с Гамишев не е първият, няма и да е последен подобен случай. Очевидно това е моделът на набиране на депутати в ГЕРБ, заяви Делчев.

Попитан за мнение относно позицията на България по случаят „Скрипал“, Делчев бе категоричен, че в подобни ситуации въпросът е в политическото действие. Позицията не е само по повод Скрипал, а наличието на руска намеса в политиката на ЕС. Държавите от Съюза трябва да бъдат солидарни една към друга в защита на демократичните си ценности. От страна на България имаше само думи, но не и действия.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре