Отчитайки липсата на категорична позиция на част от партиите от Реформаторски блок  за заемане на категорична позиция срещу прокорупционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и отсъствието на воля за създаване на демократични общности по места, Националният съвет на „Движение България на гражданите“ взе решение да не бъде част от коалицията.

ДБГ винаги се е борила и ще продължи да работи за сигурност, увеличаване на доходите на хората, чрез икономическо развитие, спиране на корупцията, по-добро образование и преодоляване на драматичната пропаст в качеството на живот между районите в България.  Като демократична партия не можем да останем безучастни пред опитите за промяна на евроатлантическата насоченост на страната.

Считаме, че в последните 10 години ГЕРБ задълбочиха усещането за несправедливост чрез партизански назначения на  държавни и общински постове, чрез подтискане на малкия и среден бизнес и през страха си да направят нужните реформи.

Това беше и времето, в което за управляващата партия членството в Европейския съюз беше свързано с „усвояване“ на европейските пари, но не и ценностите и правилата на Съюза. ДБГ ще се бори за обръщане на възприятието на членството на България в ЕС. Вместо като банка за пари, Съюзът трябва да бъде използван като необходима подкрепа за изграждане на европейски ценности за свобода и справедливост, които да доведат до повече инвестиции. Българският национален интересе се реализира през пълноценно и отговорно членство в Европейския съюз и НАТО.

Националният съвет на ДБГ счита, че за изграждането на контрапункт на това управление е нужна силна и здрава коалиция на партии и граждани, обединени зад каузи, а не зад желания за постове във властта.

Считаме като неотменима кауза на демократичната общност изграждането на силна държава с истинска демокрация и честни избори, в която хората искат да останат, за да се развиват и да отгеждат децата си.

Поставяйки си за основна задача по-добро бъдеще за децата ни в нашата България и изкореняване на феодалния модел на управление на общините и държавата, възлага:

На националното ръководство на партията

  • Да започне подготовка за Европейските избори и да номинира силни кандидати в европейската листа, активни демократи със силна гражданска позиция.
  • Да проведе поредица от срещи с политически партии, професионални съюзи, организации и в координация с гражданското общество да набележи най-неотложните проблеми за решаване.
  • Да изготви програма за рестартиране на държавата и стабилизиране на важни сектори, подчинена на проблемите на гражданите и реформиране на ключовите за развитието на България сектори сигурност, икономика, образование и борба с корупцията на всички нива.

На местните структури на партията:

  • Да влязат в разговори с политически партии, неправителствени и граждански организации за излъчване на местен лидер, който да се бори с корупционното управление на ГЕРБ и БСП в тяхната община на местните избори, по примера на Плевен и Добрич.

Националният съвет на ДБГ приема харта на Принципи и ценности, които да бъдат отправна точка при осъществяването на партньорства.

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре