ГЕРБ отстъпват от евроатлантическата насоченост на страната, заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите".

По два ключови казуса - Скрипал и Сирия страната ни, въпреки че е председател на Съвета на Европейския съюз, нямаше категорична позиция. Нееднократно Русия е правила опит да се меси във вътрешните работи на други държави и при подобен случай като Скрипал да нямаш категоричност, не е добър сигнал, коментира Делчев. Европа трябва да се противопоставя силно и единно на опитите за нарушаване на демокрацията, в противен случай няма да постигнем нищо, допълни той.

Не сме забравили, че един от партньорите на ГЕРБ в управлението открито призоваваше за присъединяване към Евразия, но смяна на посоката на страната няма да допуснем, категоричен е Делчев.

Трябва да се спре пускането по течението на държава, а да се предприемат безкомпромисни мерки по промяна на корупционния модел на упавление. Това няма да стане с правителство на ГЕРБ, БСП, ДПС, а през влизане на млади хора в политиката и правителство, готово да прави реформи, каза той.

От ДБГ започваме писането на програма, заедно с хората, за да решаваме истинските проблеми. Искаме да направим така, че в България да се спазва законът, за да останат тук младите и да раждат децата си тук. Не може да продължава това феодално управление на ГЕРБ, отдалечаването от европейските принципи, заяви Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре