Присъствието на заместник-председателя на парламента и председателя на парламентарна група от мнозинството на руски форум в Крим легитимира нарушаването на международното право от страна на Русия. Ние питаме г-жа Караянчева платено ли е тяхното пътуване с парите на данъкоплатците, заяви в „Лице в лице“ по бТВ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Ако Цвета Караянчева е подписала командировката на българските депутати, това прави тяхната позиция в подкрепа на анексирането на Крим, официално българско становище, което противоречи на всички европейски решения до този момент, коментира Делчев.

Какво мисли Борисов по темата и приема ли правителството му позицията на коалиционния партньор, също са въпроси, на които търсим отговор, добави той.

Правителството се сниши и по казуса Скрипал, и за случващото се в Сирия. Ако България продължи да не подкрепя европейските си партньори и да гледа само към Русия, ще гледаме и Шенген, и Еврозоната само през "крив макарон", коментира Делчев.

 

Ако и след края на европредседателството върху страната ни остане клеймото като руския троянски кон в Европа, то нищо добро не ни чака, каза още той.

Делчев подчерта, че ДБГ подкрепя протеста на музикантите от БНР. Ако спрат да изтичат парите в корупция, средства ще има не само за музикантите, но и за хората с увреждания, добави той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре