Опитвайки се да става балкански лидер, Борисов изостави държавата по време на председателството. Вместо да се грижи за проблемите на Сърбия, Черна гора, Македония, премиерът трябваше да помисли първо как да се присъединят Видин, Враца, Силистра, Кюстендил към ЕС.

Това коментира в „Свободна зона“ с Коритаров Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Делчев бе категоричен, че присъствието на представители на български институции в Крим е недопустимо. ГЕРБ говорят за европейско развитие, но нямаше официално разграничаване от участието на Сидеров и Нотев на руски форум в окупирана територия, а премиерът дори е знаел и очевидно е бил съгласен с действията им, добави той.

Няколко такива срещи могат да доведат до преосмисляне на евроатлантическия курс на България и това не бива да допускаме, заяви Делчев.

Не последва никаква реакция. Сякаш сме свиканли да гледаме доброто и лошото ченге. Борисов с коалиционните си партньори да обслужва интересите на Кремъл, докато Цветанов обяснява на запад, че сме евроатлатлантически партньори, коментира той.

ГЕРБ лепнаха петно върху своята европейска значка. Тяхната външна политика се изчерпва с думи, ПР и снимки, но реални действия за засилване на интеграцията и евроатлатическата насоченост на страната няма. От 9 години все влизаме в Шеген и Еврозоната, но по всичко изглежда, че няма да е скоро, каза още Делчев.

Според думите му хората не искат нито БСП, които са нефелна опозиция, нито ГЕРБ, а единствената промяна може да дойде от демократичните хора.

Дясното е разпокъсано и не е готово за обединение в момента. Егоизмът все още пречи. Против тезата съм, че трява да се събират лидери и да чакат някой да ги последва. Трябва връщане на доверието у хората и обединение на демократичните хора в България, за това работим ние от ДБГ и постоянно имаме срещи по страната, каза още той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре