Реформаторският блок запазва цялостта си. Хората по места работеха заедно и в президентската кампания, и за развитието на РБ, и ще продължат да работят единно за бъдещето на РБ.

Това каза пред Националния съвет на „Движение България на гражданите“ председателят на Предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Реформаторският блок има потенциал за развитие и в следващите месеци ще го покаже, каза Зеленогорски и подчерта, че РБ ще възобнови работата в експертните групи, които ще работят по политическата платформа на Блока.

Отчитам като грешка затварянето на РБ в няколко теми. Не можем да очакваме, че само с темата за съдебната реформа ще постигнем изключителни резултати, тъй като освен от върховенство на закона държавата има нужда от подобряване на икономическата среда, на образованието, здравеопазването, добави Зеленогорски.

Доволен съм, че в изминалите избори ядрата на РБ показаха активност. Направихме добри срещи в цялата страна, като ДБГ беше основен двигател на тази кампания, каза още той.

Бюджетът за 2017 година и антикорупционният закон са ключови задачи за народните представители на ДБГ до края на този парламент, категоричен бе Зеленогорски. За нас са много важни и законопроектите за промени в ЗУТ, за професионалното образование, за ЗМСМА по отношение на избора на местни омбудсмани, каза още той.

Не виждам да има време за прерайониране на страната в 240 нови района, така че да се въведе, не на коляно, а устойчиво, промяна в изборната система, добави Зеленогорски по отношение на въвеждането на мажоритарни избори за Народно събрание.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре