С министерски оставки Борисов не може да прикрие липсата на дневен ред. Коалицията между ГЕРБ и ОП не иска да реши важните проблеми, а само с ПР, кухи действия и през освобождаване на министри да отпуска напрежението, за да оцеле още известно време.

Това каза на брифинг в Шумен председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

ГЕРБ и патриотите се провалиха във всичките си обещания. Не успяха да се спряват с фалшивите инвалидни пенсии и виждаме как социалната система продължава да се разпада, а майките с право протестират, коментира той. Единственото, което се вижда в действията им, е разпад на държавността и опити за потушаване на пожари с безперспективни действия.

По повод подготвяния вот на недоверие на тема „Сигурност“ Делчев коментира, че е закъснял и трябва да бъде насочен към всички парламентарни партии, които са били безучастни свидетели. Още през януари от ДБГ заявихме, че системата за сигурност е фалирала. Проблемът не е в конкретен министър, а на доста по-високо ниво, затова от ДБГ призовахме премиера да поеме отговорност за ситуацията на сектора.

Заместник-председателят на партията Найден Зеленогорски припомни, че ДБГ е против подновяването на проекта за АЕЦ Белене. Това е политически, а не икономически проект и ще ни постави в още по-голяма зависимост от Русия. Българската енергетика няма нужда от тази централа и то при такъв риск в земтръсна зона, заяви Зеленогорски.

Даниела Русева, общински съветник от ДБГ в ОбС Шумен, разкритикува разбрателството между ГЕРБ и БСП на местно ниво за отлагане на решението на проблема с водата в областния град.
След решение на ВАС язовир Тича не се охранява, а това означава, че според закона ние не получаваме питейна вода, но в същото време плащаме най-скъпата вода в България. Няма да спрем да удряме камбаната по този проблем и ще продължим с настояването си за експертна оценка на възможностите за водоснабдяване от алтернативни източници, заяви Русева.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре