Системата за сигурност в България на практика е фалирала. Това правителство тотално капитулира в усилията да се направи реформа. Бяха дадени обещания, които за пореден път не бяха спазени. В този смисъл смятам, че вот на недоверие към правителството трябва да има. Премиерът и всички мандатоносители, в това число БСП и ДПС, трябва да поемат отговорност за невзетите решения.

Това заяви Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“ на пресконференция Дупница.

Побой над полицаи, избягали затворници, всичко това е символ на това, че държавата просто липсва, там където е най-необходима - да осигурява сигурност. Спешно трябва да се направят реформи и да се оптимизира административния състав за сметка на полицаите на терен, да се инвестира в по-добри условия за работа на полицаите, да се инвестира в система за лицево разпознаване, която да помага за заловяване на престъпници, добави още Делчев.

По въпроса за обединението в дясно, ДБГ смята, че на България е нужно голямо обединение първо на хората и след това на партиите. Трябва да има решителни действия за възстановяване на демокрацията. Ние избягваме да влизаме в коалиции, просто за да минем прага и да имаме депутати. Нашата цел е хората в България да искат да останат в страната , да отглеждат децата си тук, а тези в чужбина да се връщат, категоричен е Димитър Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре