Подготовката за местни избори е и подготовка за национални. На много места в страната структурите ни вече са започнали работа. Обиколките ни в страната показват добра степен на мобилизация. Целта е ясна – освен настоящите над 10, да отвоюваме и други общини. Защото Плевен, Добрич и останалите доказаха, че когато подменим гербер-ския модел с демократичен, градовете разцъвтяват.

Това заяви председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев на среща на софийските структури на ДБГ.

На Националното ни събрание миналата година казахме, че ДБГ ще се бори с всички сили срещу налагането на феодален модел на управление на общините. София не прави изключение. Вече 10 години ГЕРБ управляват столицата, а проблемите стават все повече и повече, добави още той.

В 21 век сме, а цели квартали в най-големия български град стоят без канализация. Дишаме най-мръсния въздух в ЕС и затова сме на челно място по дихателни заболявания. Презастрояването продължава да яде от зелените площи и паркингите, превръщайки кварталите в бетонени гори. Дори и когато се правят ремонти, както на бул.Дондкуков, после е необходим ремонт на ремонта на ремонта. Така потъват безрезултатно парите на софиянци, заяви Делчев.

Необходимо е прозрачно управление, което да заварди ширещата се корупцията. Но това моделът на ГЕРБ не го предвижда. И ако той пак спечели, ще получим още от същото. Време е управлението на столицата да започне да прави дългосрочни политики – да въведе изцяло интегриран градски транспорт, да подмени замърсяващите източници на енергия с екологично чисти, да почисти тротоарите от автомобилите чрез изграждане на иновативни паркинги и най-вече да осигури строго спазване на правилата, особено при застрояването. Там където ГЕРБ се проваляха трайно, следващите трябва да успеем, каза още председателя на ДБГ.

Срещата на структурите на ДБГ продължава, а след нея партията ще отбележи 6 години от учредяването си.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре