Феодалният модел на управление се прехвърли на микрониво в общините. София не прави изключение. Столицата се управлява от 10 години от ГЕРБ и проблемите стават все повече. София и всички общинни имат нужда от повече прозрачност в управлението и именно за това ще работим от ДБГ на местните избори. Битката за местните избори ще е битка за България.
Това заяви председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев в интервю за „Денят“ с Веселин Дремджиев.

Ние вече създадохме предизборен щаб за София, които да започне подготовка за местните из-бори, такива се изграждат и в цялата страната. Готвейки се за местни, се готвим и за национал-ни. Ние предвиждаме предсрочни парламентарни избори, заяви Делчев. Конструкцията на управленското мнозинство е много нестабилна, коалиционните партньори постоянно се карат и най-вероятно тази конструкция няма да издържи.

Ние от ДБГ предложихме две много прости решения: първото е бюджета на София да се изкара онлайн, за да може да се контролира харченето. И на второ място - обществените поръчки в Со-фия, да се възлагат онлайн с електронна платформа. По този начин ще се ограничи корупцията, категоричен бе Делчев. А защо не това да се приложи във всички общини, добави той.
Ако парите, които изтичат от корупция бъдат вложени в секторите, за които отговаря държавата като сигурност, здравеопазване, образование, тези сектори може да не бъдат толкова губещи и в лошо състояние, добави още той.

На въпрос за дясното, Делчев отговори, че от ДБГ се убедени, че само силно и голямо обедине-ние е способно да постигне заложените цели и промяна на модела на управление. Не виждам, обаче, подобно отношение от всички партии в Демократичната общност.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре