Политическият сезон до този момент се характеризира с трите П – проблем, протест, пари. Правителството не спря да раздава парите на данъкоплатците без никаква стратегия за реформи в секторите, а само за да са запуши устите на протестиращите. Това съчетано с лобизма в интерес на няколко олигарси и от страна на правителството, и на мнозинството убива всяка перспектива за развитие на страната.

Това заяви пред телевизия Европа председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

Правителството на няколкото олигарха и няма как да издържи дълго, защото служи на тях, не на хората. Показателно за лобизма е и последният законопроект за концесиите, който приеха и опростиха милиони на една компания, коментира Делчев. Призоваваме президентът Радев да наложи вето на този закон.

На това трябва да се противопоставят демократично мислещите хора заедно. В подобна ситуация капсулирането и егоизмът на лидерите помага на статуквото.

Относно спряната от КЗК сделка за ЧЕЗ Делчев коментира, че това решение е доказало оценката на ДБГ за корупционно блато, около което се осъществява. Той изрази съмнения, че двете сделки с чешко участие, спрени от КЗК в един и същи ден са свързани и решението е взето под натиск от задкулисни интереси.

По отношение на умъртвяването на хиляди животни Делчев беше категоричен, че ситуацията е проспана от МЗХ и областния управител, които не са взели мерки. Милиони левове се наляха в МЗХ, двойно са увеличени и средствата за превенция на чумата, а няма дори мобилен екип, който при подобна ситуация да отиде на място и да сложи под истинска карантина животните.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре