РБ можеше да постигне още по-висока подкрепа, ще развием този капацитет, каза Кунева

Когато има ценностен избор ляво-дясно, избираш дясното. На втори тур ние трябва да направим този избор. Ако не можеш да го направиш, какво правиш? Стоиш си вкъщи и наблюдаваш, а после 5 години се вайкаш какво е станало – не съм съгласна.

Това заяви вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок Меглена Кунева в бТВ.

Нашите последователи не са хора, които гласуват под строй. Но не са и хора, които при такъв избор биха гласували вляво. Това е въпрос и на политическа цивилизованост, подчерта Кунева. По думите й кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е постъпила коректно, идвайки вчера на Изпълнителния съвет на РБ да поиска открито подкрепата на Блока за втория тур.

По повод изтичането на споразумението между партиите и сигналите на лидера на ДСБ Радан Кънев за излизане от Блока Кунева заяви, че не се изненадва, защото той и част от неговите колеги отдавна са в опозиция. Тя изрази разочарованието си, но и добави, че няма ангажименти към мнението на Кънев, че нямало да разговаря с представители на Блока, които са в управлението. Това е негово решение. Когато можеш да участваш във властта и да променяш нещата, да се дръпнеш, защото не е станало твоето, не е разумно, каза тя.

Кунева посочи, че Радан Кънев не подкрепя управлението над година, което не важи за ДСБ като цяло и Блокът не се е разпаднал, а напротив - поддържа доверието в политиките си, както се видя на изборите. В ДБГ предложихме няколко кандидатури за президент, включително и Найден Зеленогорски, но в името на единството подкрепихме г-н Трайчо Трайков, който беше формулиран като предложение именно от г-н Кънев, каза още тя.

Не съм привърженик на предсрочните избори, защото в НС продължава да има мнозинство, което дава шанс на важни закони като антикорупционния закон, бюджета, в това число и на увеличението на учителските заплати, каза още Кунева. Тя допълни, че РБ не се притеснява от предсрочните избори, ако има такива. По думите на Кунева Блокът е можел да постигне още по-висок резултат на първия тур и има капацитет.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре