Ако не се подкрепи десният кандидат, това е подкрепа за левия. Никога РБ не може да направи това. Кънев с декларацията си подканва за подкрепа именно на левия кандидат.

Това каза Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия в Парламента, народен представител от Реформаторския блок, в Bulgaria On Air.

Съдебната реформа е процес, който продължава. От десетте неща, които искахме да се променят в съдебната система, девет се приеха от Народното събрание и през промените в Конституцията, и чрез промените в Закона за съдебната власт. Това е трудна реформа, също като в образованието – ще минат години, докато се усетят резултатите, напомни Ананиев на въпрос за поетия ангажимент от Цачева да гарантира промените в съдебната система да се случват.

Изборите са израз на волята на избирателите. Ще работим десният кандидат да спечели, добави Настимир Ананиев и каза, че ДБГ държи на евроатлантическата ориентация на страната и никога не може да подкрепя ляв кандидат. Аз не съм доволен от Бъчварова като вицепремиер по коалиционната политика – тази комуникация не беше добра и ние не за първи път го казваме, отговори той и на въпрос за грешките в коалицията.

За българите в чужбина тяхното гласуване стана ужас и безумие. В ЦИК някой трябва да си подава оставката – защо не удължиха времето, имаха право на това, възмути се Ананиев. Той каза, че ДСБ и Радан Кънев не са едно и също и че в ДСБ има хора, които подкрепят единството на РБ и не споделят опитите на Радан Кънев да цепи Блока. Той иска да го раздели, защото не можа да го оглави, каза Ананиев. Кънев за пети или шести път обявява личния си проект и още не сме го видели, стига му се обръща внимание, призова депутатът.

Ние всеки път оборваме и социолозите, и пророците, че Блокът си отивал и нямало да се справи, отговори той на въпрос дали РБ е жизнен проект. ДБГ винаги сме подчертавали, че Блокът ще развие още капацитета си и на 4 избори поред го показваме – подкрепата ни се запазва, посочи Ананиев.

Ананиев каза, че реформите са непопулярни, не са леки, а популистите говорят за невъзможни неща, които няма как да се случат, като например 600 лева минимална заплата. Искаме конкретни ангажименти – кога ще бъде приет антикорупционният закон за нас е важно, добави Ананиев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре