Реформаторският блок ще подкрепи десния кандидат за президент на балотажа срещу БСП, това заявиха лидерите на РБ на пресконференция след среща с кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ в централата на СДС днес, на която присъстваха лидерите на партиите от РБ, народни представители и министри.

Като председател на СДС, партията, която свали комунистите от власт, твърдо заявявам, че не можем да предприемем действия, които да ги върнат на власт, както се случи преди 2 години. Гласувайки за Цачева няма да допуснем България да влезе пак в спиралата на безсилието, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Не се събрахме днес да обсъждаме дребни политически сметки, а бъдещето на страната. Големият избор е възможността червен генерал да застане начело на страната. Ние заставаме зад десните ценности, които г-жа Цачева ще отстоява като президент и за което ни увери на срещата – сигурност, законност, стабилни финанси, продължаване на раформите, заяви д-р Петър Москов, министър на здравеопазването и член на ръководството на Реформаторския блок.

Да не се участва на втория тур и да не се подкрепи десният кандидат при балотаж с ляв е неестествено. Няма случай в Европа, в който една партия, член на ЕНП, да не е подкрепила партия от същото политическо семейство при подобна ситуация - балотаж срещу левите, каза лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

РБ измина пълния цикъл избори заедно и всеки трябва да реши дали остава или не. Ако Радан Кънев реши, че има друг път, е свободен да го направи, отговори тя на въпрос, като бе категорична, че от "България на гражданите" винаги са вярвали, че РБ е жизнен и силен проект.

Трайков беше кандидатът на РБ. Направихме добра кампания и се видя, че РБ беше единен по места. Нямаме село, малък или голям град, в които РБ да отсъства. Правилна посока на кампанията беше, че нашите структури излязоха и подкрепиха Трайков, добави Кунева.

Преди 2 години ние подписахме споразумение за коалиционно управление, сега нашият партньор е на балотаж и трябва да подкрепим десните ценности, каза лидерът на БЗНС Николай Ненчев, като подчерта, че още като служещ на висш пост в армията Радев е извършвал политическа дейност и се е обявил против решение на Народното събрание, което, по думите на Ненчев, е недопустимо за български генерал.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре