Ще подкрепя проектобюджета за 2017 г., защото е реалистичен и изпълним. Бюджетът е в съответствие за преразпределителната тежест до 40 % и е без нови данъци и дългове.Това каза при приемането на Бюджет 2017 г. в Комисията по бюджет и финанси в Парламента народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси Димитър Танев.

Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2017 г. , както и този на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

По време на представянето параметрите на законопроекта, министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че се очаква реален растеж на брутния вътрешен продукт (БВП). Бюджетът залага на дефицит от 1,4% от БВП през 2017г., а прогнозата е 1% за 2018 и 0,5 % за 2019 г. По отношение на неснижаемия размер на фискалния размер в бюджета, е предложено той да може да бъде под 4,5 млрд. лв., а съотношението на държавния дълг към прогнозния БВП се очаква да бъде около 25 на 100.

Димитър Танев подчерта приоритетите в Бюджет 2017 г., които са насочени към насърчаването на реформите в образованието, поддържане на модерни и боеспособни въоръжени сили и развитие на отбранителните способности на страната, подобряване на функционирането на здравеопазването, както и изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Преобладават приоритетите на Реформаторския блок и това ни дават увереност, че осигуряваме бюджетна стабилност на страната и икономически растеж, както сме поели ангажимент към нашите избиратели, коментира също Димитър Танев, добавяйки, че бюджетът е десен и доказва, че мнозинството ще работи за здрава, образована и силна нация.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре