Вместо да се сърди, шефът на ГДБОП е длъжен да каже къде са спасените документи, които разкриват мащабна корупция в строителството.Това каза Димитър Делчев, Председател на „Движение България на гражданите“, в интервю за „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“ по TV+. Това е важният въпрос, а не кой бил записал Спиридинов по телефона. Виждаме класически опит за отклоняване на вниманието от важно журналистическо разследване с ченгесарски похвати, добави още той.

От ДБГ настояваме председателя на НС да създаде анкетна комисия, в която да участват и представители на сериозни неправителствени организации, и експерти от извънпарламентарната опозиция. Целта й е да разплете репресивния арест на български и румънски журналисти, в момент, когато събират доказателства за огромни корупционни сделки в България. С такива действия на изпълнителната власт от предпоследни ще станем последни по свобода на словото.

Делчев попита реторично защо 10 институции бездействаха близо седмица по казуса. Налице е двоен стандарт. В едни случаи прокуратурата влиза веднага в офисите на Ветко Арабаджиев, а в този мълчи и прехвърля отговорността на други органи.

Мнозинството се изчерпа, заяви Димитър Делчев. Само за една седмица имаше няколко протеста, скандалите са ежедневие, а неспособността на премиера да назначи нови подходящи министри от комична, вече минава в трагична. За това е по-добре да се оттегли и на чело на държавата да застане нов човек, който има визия за развитието на България, категоричен бе той.

ГЕРБ вече 10 г. се провалят в постоянното си предизборно обещание - осигуряването на по-добър живот на българите. Страната ни има нужда от компетентно и принципно управление, а не от безхаберие и корупция.

Попитан за алтернатива на настоящото правителство, Димитър Делчев заяви, че ДБГ винаги е било за голямо демократично обединение. Но все повече се убеждаваме, че на предстоящите избори за Европейски парламент по-вероятно е да има две десни платформи. Разединението определено не прави силата. Ние от ДБГ ще направим национално допитване до структурите ни в какъв формат и с какви критерии за кандидати да се явим и в рамките на месец започваме мобилизация за предстоящите избори.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре