Искаме промяна за България, каза при закриването на кампанията Трайчо Трайков, а Зеленогорски призова за мощна подкрепа от РБ, за да отиде Трайков на балотаж

Вие вдигнахте много високо билото, защото имате силата да бъдете свободни. Това е нов тласък напред за РБ. Вие сте хората за и с които искам да работя. Благодаря на структурите на "Движение България на гражданите" и на всички партньори в РБ за всеотдайните усилия в тази кампания, за срещите, за подкрепата за кандидатите на РБ. Това каза вицепремиерът и председател на "Движение България на гражданите” Меглена Кунева снощи в Плевен на заключителния концерт на кампанията на РБ.

Гласувайте с номер 7 на първия тур и силно се надявам, че преди балотажа отново ще се срещнем тук, призова председателят на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски, преди на сцената да се качат Васко Кръпката, "Подуене блус бенд" и Роберта. С техния концерт кандидатите на Реформаторския блок – Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, закриха предизборната кампания.

Трайков подчерта, че РБ иска промяна за България. Изборът не е между ГЕРБ и БСП. Ние искаме за България нещо друго. Като министър не съм предал принципите си. Като кандидат-президент ви обещавам, че ако получа вашето доверие, няма да се променя, но ще променя България, заяви той и призова в неделя всеки, който има силата и свободата, да гласува с номер 7.

Кандидатът за вицепрезиден ген. Съби Събев заяви категоричната си увереност, че най-нужният президент днес на България, най-силният, който ще изгради силна президентска институция и ще намери верния и сигурен коректив на трите власти у нас, е Трайчо Трайков. Никой друг не може да се справи с тежката задача да удържи пътя на България като част от Европа и НАТО, каза още той.

В Плевен бяха лидерите на партиите от Реформаторския блок, всички министри на РБ, които дадоха своята подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев.

В следващите няколко дни трябва да направим важен избор – да потвърдим членството на България в Европейския съюз и НАТО, да отхвърлим всяка опция за създаване на алтернативни съюзи. Затова да подкрепим кандидатите ни - заради бъдещето на България, призова министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев. Радан Кънев, председател на ДСБ, добави, че България не може да си позволи балотаж без избор и затова Трайчо Трайков трябва да бъде на балотаж и да го спечели. Корман Исмаилов, председател на НПСД, и председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски допълниха, че кандидатите на РБ са показали, че са най-достойните кандидати в тази кампания, а министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и председателят на БНД доц. Борислав Великов призоваха за подкрепа на Трайков в неделя, за да отиде той на балотаж, което, по думите им, е най-доброто за България.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре