Това са измишльотини и псевдо реформи. Истинската реформа трябва да започне сега и то със сериозна политическа воля.

Трябва да спре да се краде в здравеопазването и тогава системата след 5-6 години ще бъде истинска. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на "ДБГ" и шеф на Клиниката по урология към УМБАЛ „Пловдив“ по повод предлаганата здравна реформа от министър Кирил Ананиев.

Той беше категоричен, че направените предложения са „нещо като замазване на проблемите в здравеопазването“.

Това е опит да се натрупат някакви допълнителни пари, които незнайно къде ще отидат и как, макар че на всеки е ясно как отиват и се разпределят парите. Парите се разпределят простичко – има политическо лоби към някоя от болниците, а всяка болница е под крилото на даден депутат от по-известните и по-заможните, те дърпат конците. Затова директорите на болниците и прокуристите, се назначават от политиците. Те трябва да бъдат верни, те трябва да връщат пари, те трябва да извършват сделки с верни на някой политик фирми. Така се източва касата, така няма и достатъчно пари в болниците, категоричен е Димитър Шишков.

Докато има политическо лоби, което диктува кой ще управлява и кой ще бъде мениджър на дадена болница – няма как да се случи каквато и да е реформа, каза още професор Шишков.

Цялото интервю с професор Димитър Шишков можете да чуете в звуковия файл.

Източник: www.BNR.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре