Народното събрание да поиска изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за ремонтите в София по силата на Закона за устройството и застрояването на Столичната община. Наложително е да се извърши и пълна ревизия на непрекъснатите строителни дейности в София, които носят печата на корупцията.

Това заяви председателят на партия „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев по телевизия „България On Air” по повод недоволството на столичани от качеството на ремонтите на ул. „Граф Игнатиев” и градинката пред църквата „Св.Седмочисленици”.

Според Димитър Делчев софийският кмет бърза да завърши всички ремонти преди местните избори догодина, за да отчете дейност, но зад това прозира корупция, характерна за почти всички строителни проекти на ГЕРБ. Той припомни вълните на Цариградско шосе, наводнението на НДК, разбитата нова настилка на бул. „Дондуков”.

Същите проблеми има в Стара Загора, в Бургас и в други областни градове, каза Делчев. Въпросът вече е не колко са взели фирмите изпълнителки, а колко са върнали на възложителите, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре