Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ счита, че поредното увеличение на данъците и осигуровките са ясно признание на правителството за тежък провал във финансовата политика на ГЕРБ. В момента управляващите се опитват да представят като реформи опитите за запълване на отворените от тях ями в бюджета.

Ако правителството иска да заграби още пари от всички българи, за да ги налее в „дупката на Гергов“ или друг провален проект на обръчите си от фирми, да се откаже.

Гласуваното на първо четене увеличение на данъците за стари автомобили и данък второ жилище е поредната тесла, която ГЕРБ забива след увеличаването на максималните осигурителни прагове.

Досега се налагаше митът за добрата фискална политика на правителството, но за тази лъжа, позволила харчовете на Борисов, сега ще плащат гражданите и бизнеса с поредните данъчни и осигурителни тежести.

От ДБГ винаги сме се противопоставяли на повишаването на данъци и осигуровки, тъй като това пълни държавния бюджет, но води до обедняване на работещите хора. Именно това беше и водеща причина за участието на Реформаторски блок в управлението по време на 43-то Народно събрание, в което не беше допуснато подобно действие, въпреки желанията на ГЕРБ.

Призоваваме правителството преди да мисли как да запълни отворените, от сбъркана политика на разходите, дупки в бюджета като събере повече данъци и осигуровки от хората, да затегне контрола върху разходите и да предприеме решителни действия за ограничаване на корупцията в България. Веднъж завинаги трябва да се спре политиката да се наливат още милиони в „пробити каци“. Действията на ГЕРБ за пореден път доказват, че те отдавна не са дясна партия, а популистко движение.

Очакваме правителството да даде публичен отговор на въпроса - защо при растяща икономика (именно според техните твърдения) и при обявен през август излишък от над 2 млрд. лв. правителството пак иска да вземе от хората? Какво стана с хвалебствията за „огромни приходи“ от контрабанда на цигари? Какво налага грубото нарушение на управленското споразумение между ГЕРБ и ОП, с което те се заклеха при сформиране на правителството, че няма да увеличават данъчно-осигурителната тежест?

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре