Политиката е пропуснати или оползотворени възможности. Затова подписването на анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ в края на месеца приемам като гаранция за ускоряване на реформите. Това заяви на брифинг в Стара Загора днес народният представител от Реформаторски блок и заместник председател на ДБГ Димитър Танев, който направи и отчет за дейността си през изминалата година.

 

За РБ управленското темпо на реформите е незадоволително, посочи Танев и допълни, че подписването на анекса в края на месеца трябва да даде категорична гаранция за ускоряването им. Ще бъдем особено взискателни към реформите в образование, здравеопазване, енергетика, конституционни промени, бизнес-среда, обща икономическа и финансова стабилност. Съдебната реформа и антикорупционното законодателство са кауза за реформаторите. Административна реформа, пенсионна реформа и спиране източването на ДОО през нвалидните пенсии, изборното законодателство са сфери, постоянни за дневния ни ред, каза още Танев.

В отчета си като член на комисиите по бюджет и по социална и демографска политика, както и в двете временни - за източването на КТБ и за отчетността в публичния сектор, Танев посочи работата си по 15 законопроекта. Той коментира собствените си предложения за изменения в законите относно източването на фондовете от фалшивите инвалидни пенсии, предоставяне на възможност непълнолетни да работят до 22 ч., атакуване на цесии и прихващания и сваляне на банковата тайна, опубличаване на договорите, по които се изкупува електрическата енергия и създаването на онлайн застраховки „Гражданска отговорност“. По мое предложение се увеличи фонд ин витро, 100 млн. лв. се осигуриха за образование, припомни старозагорския депутат.

Като собствени приоритети, свързани с област Стара Загора, Танев посочи стабилизиране на икономическото състояние на МБАЛ „Ст. Киркович” и работа в посока подобряване на инвестиционния климат в града.

По-рано днес Танев имаше и приемна за граждани, както и срещи с ръководствата на останалите партии от РБ в града.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре