Политици от десни и десноцентристки партии се събраха в Плевен, за да отбележат 29-та годишнина от 10 ноември 1989 г. Плевен е избран като място на срещата, защото е успешен модел на обединение и управление на десни и дясноцентристки формации, поясниха инициаторите от „Движение България на гражданите".

Представители на осем организации поднесоха цветя пред паметния знак за Независимостта на България. Според председателя на „Движение България на гражданите" Димитър Делчев решенията на проблемите у нас не трябва да закъсняват.

 Димитър Делчев, председател на ДБГ: Ние затова смятаме, че трябва да има незабавна промяна на този модел на управление, на това статукво, да се опитаме да се преборим за демокрацията.

Плевен бе даден като пример за дългогодишно единение на десните. Кметът на града Георг Спартански изтъкна, че успехите са резултат от общи усилия.

Георг Спартански, кмет на Плевен Плевенчани са задавали този тон и този начин на работа в дясното политическо пространство през всичките тези години.

Найден Зеленогорски изрази надежда, че дясното обединение в Плевен ще бъде разширено на национално ниво.

Найден Зеленогорски, ДБГ: Плевен е овеществената идея за единението на дясно-центъра, което дава възможност да бъде спечелено кметското място и да се управлява добре с дясна визия за България. Плевен се развива изключително успешно.

Има раздвижване вдясно, добави Зеленогорски и обеща добри новини до Коледа.

Източник: www.news.bnt.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре