Обединението на партиите от демократичната общност трябва да минава през общи действия за решаване на конкретни проблеми на хората като ниските заплати, липсата на сигурност и лошото здравеопазване, за да постигнем подобряване на качеството на живот на българите.

Това каза председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев в предаването „На четири очи“ по БТВ в отговор на въпроса дали общата позиция на десните срещу отказа от машинно и дистанционно електронно гласуване е начало на широко обединение на десните партии.

Според Делчев тази позиция е само една стъпка към евентуално обединение, но тя трябва да бъде последвана от редица други внимателни стъпки. Сега политическият терен у нас е много кален. Трябва внимателно да вървим към евентуално обединение, не за да стане този или онзи депутат, а за да докажем на хората, че можем да работим заедно за повишаване на стандарта им на живот, поясни председателят на ДБГ.

Той припомни, че държавата е измислена преди хиляди години, за да помага на хората. Но с държавата на ГЕРБ те трябва да се борят ежедневно, ако искат да живеят почтено и нормално. Като пример посочи отказът на властта да въведе машинното гласуване, което означава честни избори - без невалидни бюлетини, без индийски нишки, без симпатични мастила, без сгрешени протоколи или умишлено преправени протоколи.

По думите му тези, които искат да броят вота грешно, твърдят, че машините могат да се манипулират. Машините за гласуване не могат да се манипулират, както не могат да се манипулират и банкоматите, каза Делчев. Той подчерта, че хората наказват на избори партиите, отнели им правото на честен и почтен живот, и допусна, че това ще се случи догодина, когато освен вота за Европарбамент и за местна власт, ще има и предсрочни парламентарни избори.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре