Членовете на Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите - Виолета Донева и Бойка Маринска бяха гости на конгреса на Нова Демокрация, който се проведе в Атина от 14 до 16 декември т.г.

Голямото предизвикателство пред нас е да се противопоставим категорично на популизма. Той е най-голямото зло в момента и ние не бива да позволим да вземе връх в Европа, заяви председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер в речта си пред конгреса.

 

В рамките на двустранните срещи нашите делегати разговаряха с Янис Смирлис - международен секретар на Нова Демокрация. Българското коалиционно правителство, което се представя за дясно, говори в ЕС едно, а у нас излъчва леви популистки сигнали и поддържа топли отношения с Москва. Това сподели Виолета Донева на г-н Смирлис. Тя му обясни, че България страда от високите нива на корупция, но правителството не желае да се справи с нея. В страната ни няма свобода на медиите, ние сме на 111 място в света по този показател, допълни Донева. Според Смирлис Нова Демокрация ще победи на предстоящите избори за Европарламент, за местна власт и за парламент, защото решително се бори с популизма на премиера Ципрас.

Сред гостите на Конгреса бяха представители на десни партии на страни извън ЕС и членове на ЕНП.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре