Партията планира позитивна и нестандартна кампания

Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите реши до 4 февруари т.г. да се проведат общинските събрания за номиниране на кандидати за предстоящите Евроизбори. Това съобщи председателят Димитър Делчев пред тв Европа. Националният съвет на ДБГ ще обсъди кандидатурите и ще реши в какъв формат ще се явим на вота, допълни той.

Делчев посочи, че ДБГ планира нестандартна и позитивна предизборна кампания. Целта е да предизвикаме въображението на българските граждани, за да отидат повече хора до урните. Обичайно европейските избори се подценяват и затова ще се постараем да разкажем ясно голямото предизвикателство - България да бъде ускорено придвижена към стандарта на живот и реда в западните общества.

Председателят на ДБГ посочи, че в настоящия български парламент липсват про-европейски действия, а всичко се свежда до дребни политически интриги и погледи, обърнати на Изток. Хората се умориха от евразийския прочит на външната политика от партии като ГЕРБ, Атака, БСП и ДПС.

Европа има нужда от нова визия, от нови лидери с трезв поглед в бъдещето. Особено сега, когато Великобритания е на път да напусне без споразумение ЕС. Нашите западноевропейски партньори вече са готови поотделно с план и дори проектозакони в случай, че англичаните напуснат ЕС без сделка. През това време външният ни министър рекламира действия, които са били валидни преди една година, а премиерът не е казал и една дума за съдбата на стотиците хиляди българи на Острова, каза Делчев по повод очаквания твърд Брекзит.

Попитан за промените в Изборния кодекс, Делчев заяви, че след като ГЕРБ отложиха завинаги електронното гласуване, а ДПС се подготвят успешно да обезсмислят преференциалното гласуване, той очаква следващата стъпка на коалицията ГЕРБ-ДПС да бъде отмяна на изборите като цяло. Желанието на тази власт е с всички средства да се укрепи завинаги, категоричен е Делчев. Това обяснява защо отменят няколкото модерни неща, които постигнахме в Изборния кодекс по времето на предишния парламент, а вместо това не направиха активна регистрация, за да се изчистят 1 млн. „мъртви души“ от избирателните списъци, допълни председателя на ДБГ.

На въпрос за дясното Делчев отговори, че дълго време от ДБГ са полагали усилия за създаване на широко обединение на демократичната общност и отбеляза, че продължават да го правят. Но времето неумолимо изтича, допълни той и припомни опасността десните избиратели да останат без представителство в ЕП, ако вместо обединение на изборите има две или повече дясно-центристки листи.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре