Призоваваме Президента да свика Консултативен съвет за национална сигурност на тема опасността от фалшифицирането на изборите в България, както и да наложи вето върху промените в Изборния кодекс. Това заяви Димитър Делчев, председател на Движение България на гражданите, в сутрешния блок на телевизия „Европа“.

В писмо до държавния глава ДБГ пише, че последните промени в Кодекса, с които се обезсилва мажоритарния вот и се ограничават електронното и машинното гласуване, са направени „на тъмно“ и са удар по демократичността на изборите. Заради тях и машинациите на вота през последните години недоверието в свободата на изборите се срива и това е съществен въпрос, който касае националната сигурност.

 Липсва, каквато и да била градивност в действията на ГЕРБ, отсече Делчев. И промените в Изборния кодекс, и останалите им законодателни инициативи показаха, че правителството се занимава само да руши, отменя и отлага важните за страната решения. Това те наричат стабилност, категоричен е той.

Председателят на ДБГ добави, че е ключово важно да се намери решение на въпроса за изчистването на избирателните списъци от над 1 милион „мъртви души“, чрез които се манипулират резултатите. Необходими са категорични мерки за борба с купения и корпоративния вот в България, за който никой в момента не говори, тъй като всички се занимават с налудничавите идеи на „новото“ управленско мнозинство.

Делчев подчерта, че след думите на Цветан Цветанов коалицията между ГЕРБ и ДПС е вече официална. За да е наясно г-н Борисов, в какво се забърква, ДПС са партията на г-н Доган, който получи хонорар от 1 млн. лв. за проекта „Цанков камък“ и Делян Пеевски, за когото се говори, че е основен участник в сриването на Корпоративна Търговска Банка, заключи председателят на ДБГ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре