И БСП, и ГЕРБ се надяват да останат незасегнати от борбата с корупцията. В антикорупционните законопроекти и на двете партии личи сходна цел – избор на ръководсто, което няма да ги удари.

Това коментира пред радио Благоевград Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

Основният принцип при създаване на орган за борба с корупцията трябва да бъде гарантирането на неговата независимост, но не виждам желание в тази посока, заяви Делчев.

Не очаквам приемането на някои от законопроектите за борба с корупцията да доведе до резултати. Целта е да се замажат очите на Брюксел, че се предприемат действия. Крайно време е да се спре да се мисли какво ще кажат от Европа и да се работи за това, което искат българските граждани, а то е изкореняване на корупцията, която пречи на развитието на всички сектори в страната, каза той.

Корупцията изяжда големи части от държавния бюджет и докато в затвора не влязат корумпирани кметове, депутати, министри и всеки, заемащ висока длъжност, няма как да има по-високи доходи и да догоним европейските страни, добави той. Закъснели сме с години в тази борба, затова е крайно време да се сложи началото, а не да гледаме поредната имитация.

Като част от демократичната общност целта на ДБГ е да променим политиката в България и водещата цел за всеки политик да бъде развитието на страната и по-добра среда за живот, а не попълване на личната и партийна каса, отговори Делчев на въпрос за поставените задачи пред ДБГ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре