Трябва да сме единни в позицията, че в училище не се усвояват само знания, а и се възпитават нашите деца. Да ги научим и насърчим, че всяко дете трябва да има равен старт и шанс за успех, сподели в личния си профил във фейсбук Димитър Танев, челн на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите".

Може да се направи много, за да се ограничи влиянието на учебникарите. Защо например учебниците не са собственост на държавата, след като тя ги плаща? Това може да се случи след 1, 2 или 3 години. Могат да се направят промени и да бъдат законово уредени, коментира пред медията ни зам.председателят на ПП „Движение България на гражданите” и бивш депутат от Старозагорски регион . Според него има и още нещо, което може да бъде променено - срокът за одобрение на учебниците е прекалено кратък. Това не дава възможност на малките издателства да кандидатстват.

Димитър Танев е категоричен, че скандалът с черно-белите учебници показва редица слабости и пропуски в системата, като например - кой и защо е допуснал или „пропуснал“ да се одобрят различните учебници, както и защо, ако има варианти за по-екологични, по-леки или електронни учебници, то това не се зададе като задание към всички издателства и да се приложи повсеместно в българското училище.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре