Българите не се чувстват сигурни нито да излязат на улицата, нито да оставят домевете си, нито че ще получат добро здравеопазване и образование. Има тотален фалит на държавата в налагането на сигурност и новините за пребити хора всеки ден и неадекватните действия, засилват усещането за липса на държава, коментира пред радио К2 Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

 

МВР и службите трябва активно да влязат в ролята си и да осигурят защита на българите, а институциите да спрат с писането на стратегии и да покажат реални действия за подобряване на живота им, заяви той.

През изминалите около 100 дни на това правителство, то показа единствено немощ и неадекватност. Нито видяхме програма за това как ще бъдат реализирани гръмките предизборни обещания, нито действия. Това време ще се запомни само със скандали - от развити болтове през съмненията за корупция в НДК и за покровителство на мигрантски канали до тези за изнудване за суджук и все със замесени лица от управляващите. Няма защо да се чудим после защо има такъв страх от борбата с корупцията и защо се отлага толкова, коментира Делчев. Заявките за 4 годишен мандат ще се окажат кухи, добави той.

Липсата на идея за работа в мнозинството се вижда и в бездействието на Народното събрание - законопроекти, от които следват само скандали и оттеглянето им. А рекордът по свалени имунитети е доказателство, че на последните избори престъпването на закона и схемаджийството е било предимство, не недостатък. Докато демокрацията в България е битка за имунитет, а не истинска борба за идеи, които ще поведат страната напред, няма да има промяна, каза той.

Попитан за бъдещето на демократична общност Делчев беше категоричен, че обединение, заради няколко положени подписа на един лист, не може да има. Трябва единодействие по важните за обществото теми и връщане на доверието от страна на хората.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре