Не виждам ясна концепция при работата на парламента, нито смислени законопроекти, коментира пред BIT Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ и Политическия съвет на Реформаторския блок.

 

Не бих написал повече от 3 с два минуса на парламента и 3,5 на правителството, отговори Зеленогорски на въпрос за оценката към работата на двете институции.

Когато няма план, се вижда едно лутане, както в момента. Да се отнеме част от финансирането на съсловните организации, ли е най-големият проблем, попита реторично той. Не бива да се губи време за започването на борбата с корупцията, затова не разбирам защо при наличието на приет на първо четене законопрокет, не се заемат с него, а отново има отлагане и отново се говори за нов проект. Не съм убеден, че има политическа воля за приемането на такъв закон и затова е и отлагането, каза още Зеленогорски.

При тази липса на експертиза и желание за сериозна работа, извънпарламентраните партии трябва да имат силни позиции и да има единодействие по важните за обществото теми. Зеленогорски припомни за проведената кръгла маса за изборното законоателство, в която участие взеха партиите от демократичната общност, и изрази очакване подобни дискусии в да има и по отношение на борбата с корупцията, съдебната реформа.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре