ДБГ се засилва към местните избори, заяви Кунева

420 обществени поръчки са обявени в нарушение на закона заради липсата на единната национална система. Това може да бъде причина за обжалване и спиране на процедурите, заяви Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“, по време на Националния съвет на партията, който се провежда днес и утре в Трявна.

 

Противно на твърденията в Народното събрание няма внесен законопроект за отлагане на сроковетe, а депутатите се занимават със закони,които не водят до резултати за хората като отмяната на табелите, сигнализиращи за радари, за премахването на възможностите за чуждестранно финансиране на съсловните организации. Мнозинството е нестабилно, няма дневен ред, нито имат желание да правят нещо за подобряването на средата, коментира Делчев.

ДБГ се засилва към местните избори. Структурите започват изработването на план за работа за изборите и за подобряване на обществената среда, заяви Меглена Кунева, председател на ДБГ.

България не е на втора скорост, а на бавна, защото не сме нито в Еврозоната, нито в Шенген и това не зависи от Бялата книга или от обсъжданията в Народното събрание, а от липсата на план как това да се промени, добави Кунева.

„Движение България на гражданите“ дари 120 книги на библиотеките в Народно читалище „Пенчо Славейков“ в Трявна и „Пробуда - 1924“ в Плачковци по повод 170 години от основаването на първата кногохранителница в Трявна. Дарението е част от политиката на ДБГ за подкрепа на българските читалища и библиотеки и част от инициативите по повод отбелязването на 5 години от учредяването на партията като в следващия месец ще бъдат дарени 555 книги на 5 библиотеки в страната.

Решенията на Националния съвет ще бъдат обявени от ръководството на партията на пресконференция във вторник, 18 юни, от 11:00 часа в централата на ДБГ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре