Няма ясна концепция за работата на мнозинството. Началото на този парламент не беше много вдъхновяващо, изгубено беше много време, за един месец бяха внесени едва 6 законопроекта, каза пред радио К2 Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

От РБ все още чакаме програмата на правителството, която много се забави. Чуват се само скандали, но не виждаме реализацията на обявените приоритети, добави той.

Коалиционното партньорство минава през тежки колебания и може това да е една от причините за липса на програма, коментира Зеленогорски.

Мнозинството се захвана със странни първи теми като мажоритарното гласуване и спирането на финансирането на магистратски организации. Не че този парламент не е правел закони за един човек или група хора, но за да се реализира успешна съдебна реформа най-важните въпроси не са финансирането на организациите и връщането на членовете на ВСС на по-високи позиции, коментира Зеленогорски. Важно е да има прозрачно и ясно финансиране, както при съдиите, така и при лекарите, и при политиците, добави той.

Ремонтите и плочките изместиха фокуса от важните теми. Вместо да видим една широка дискусия кои ще са най-важните точки за България и за Европейския съюз по време на нашето председателство, се чуват само скандали, каза Зеленогорски.
Не разбирам защо не се търси и подкрепа от страна на опитни хора нито на първия преговарящ за членството ни в ЕС г-н Владимир Кисьов, нито на г-жа Меглена Кунева, която приключи преговорите. Усещането за самодостатъчност пречи в българската политика, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре