Много заявки чухме в предизборната кампания и след нея, но не виждаме никаква ефективност от страна на мнозинството и кабинета, коментира пред радио К2 Виолета Донева от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Вече два месеца няма управленска програма, а единственото нещо, което произвеждат от правителството, са скандали. ГЕРБ отново работят само кампанийно, без реални резултати за хората, каза тя. Ако проблемът е битовата престъпност, се назначават полицаи за няколко месеца и след това се освобождават, както се случи с наетите през януари, които вече не са в МВР, даде пример Донева.

Според думите й анкетните комисии за НДК и за самолетите за армията няма да доведат до нищо. И за КТБ имаше анкетна комисия, но все още не сме видели истината, коментира тя.

Донева беше категорична, че националната сигурност не бива да се влияе от политически интереси и вместо отделните власти да се обвиняват взаимно, трябва да се предприемат действия за осигуряване на сигурността на гражданите.

Относно скандала около НДК тя коментира, че прокуратурата трябва да си свърши работата и да покаже имало ли е злоупотреби.

Постоянните обвинения в корупция показват само, че имаме остра необходимост от работещ закон и единен орган, който да разчисти блатото, в което е затънала държавата и всичко да става максимално прозрачно. Няма как гражданите да имат доверие в институциите при положение, че всичко което чуват са обвинения, а гръмките обещания, остават само в стратегиите.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре