Според проучвания на последните избори около 30% от вотът е бил купен или контролиран и той няма да се изпари само със смяна на системата, каза пред телевизия България он еър Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Трябва да се съсредоточим в изчистването на изборния процес от манипулации, а не постоянно да се измислят нови системи и промени в закона, коментира Зеленогорски. Въвеждането на машинното гласуване ще възпрепятства практиката на предварително попълване на бюлетините, смяната на протколите. Според думите му в избирателните списъци има около 1 млн. „мъртви души“, от чието име може да се гласува и този проблем може да бъде решен с въвеждането на активна регистрация. Ако не спрем манипулирането на резултата, за какви промени на системата можем да говорим избщо, попита реторично Зеленогорски.

Според думите му кръглата маса, на която са присъствали представители на партии в дясно, показва, че десните могат да общуват, когато става въпрос за важни обществени теми и подобно единодействие трябва да има. За обединение не може да се говори на този етап, но общи действия по значими теми, трябва да има, добави той.

Попитан за работата на мнозинството в Народното събрание Зеленогорския заяви, че има липса на визия и политически идеи. Само за един месец в 43ото НС имаше над 40 законопроекта, а сега бяха 6, не можем да говорим за законодателна дейност.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре